Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úlet jiskry způsobil požár

Dvě jednotky profesionálních a dvě jednotky dobrovolných hasičů vyjížděly včera dvacet minut před pravým polednem k ohlášenému požáru na ulici Hradecká do Žirovnice. Jiskra, která ulétla z komínového tělesa do půdního prostoru zapříčinila požár skříní a uloženého ošacení v půdním prostoru, částečně byla požárem zasažena i střecha bytového domu.

Dvě jednotky profesionálních a dvě jednotky dobrovolných hasičů vyjížděly včera dvacet minut před pravým polednem k ohlášenému požáru na ulici Hradecká do Žirovnice.

Jiskra, která ulétla z komínového tělesa do půdního prostoru zapříčinila požár skříní a uloženého ošacení v půdním prostoru, částečně byla požárem zasažena i střecha bytového domu. Hasičům se velmi rychle podařilo požár lokalizovat. Na uhašení požáru byl nasazen jeden C proud. Pro vyloučení dalších možných ohnisek požáru byla využita i termokamera.

Hasiči provedli částečné rozebrání střešní konstrukce domu a zakouřené prostory odvětrali přetlakovou ventilací. Plameny napáchaly škodu ve výši 50 000,– Kč. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 3 000 000,– Kč. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Kamenice nad Lipou a z Jihlavy společně s jednotkami dobrovolných hasičů ze Žirovnice a Počátek.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-swo-

Sdílet