Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havarované auto zablokovalo kolejiště

Tramvajové kolejiště zablokovala v pondělí večer dopravní nehoda dvou vozidel ve Vídeňské ulici v Brně-Horních Heršpicích.

Tramvajové kolejiště zablokovala v pondělí večer dopravní nehoda dvou vozidel ve Vídeňské ulici v Brně-Horních Heršpicích.

Ilustrační foto - ŠKODA TRANSPORTATION

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 19.11 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Bauerově a Lidické ulici. Poblíž tramvajové zastávky ve směru na Brno havarovala vozidla Ford Mondeo a Volkswagen Golf. Nehoda se obešla bez zranění, vozidlo VW Golf náraz odmrštil do kolejiště, kde překáželo městské dopravě. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření. Protože nasazení vyprošťovací techniky bránily tramvajové troleje, pracovníci dopravního podniku zajistili jejich vypnutí od přívodu el. proudu. Havarované auto pak hasiči pomocí lana a hydraulické ruky zásahového technického automobilu vytáhli z kolejiště na vozovku a poté na sousední travnatý pás.

Dvě jednotky hasičů ze stanic v Rosicích a v Lidické ulici v Brně v pondělí krátce po 18. hodině vyjížděly k dopravní nehodě na silnici u Velkých Popovic na Brněnsku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vozidlo Seat Altea však skončilo mimo vozovku v potoce převrácené na střeše. Z auta neunikaly žádné ropné látky. Hasiči na vozidle udělali protipožární opatření a po vyšetření nehody policií auto v potoce nejprve obrátili zpět na kola a poté pomocí automobilového jeřábu a textilních vazáků vytáhli na vozovku. Na žádost policistů pak vozidlo odtáhli mimo silnici tak, aby nebránilo dopravě.

Na silnici z Velkých Opatovic do Borotína na Blanensku hasiči v pondělí zasahovali u dopravní nehody vozidla, které vyjelo z vozovky a zhruba 15 metrů v poli se převrátilo na střechu. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 17.27 hodin a na místo vyjela jednotky profesionálních hasičů ze stanice v Boskovicích a dobrovolná jednotka z Velkých Opatovic. Řidič vyvázl bez zranění a při příjezdu hasičů byl mimo vozidlo. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Hasiči udělali na autě protipožární opatření, obrátili ho na kola a z pole odtáhli k silnici. Vozovku uklidili od střepů a úlomků.


por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet