Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro těžce zraněného muže přiletěl vrtulník

Tři lidé byli dnes odpoledne zraněni při dopravní nehodě na místní komunikaci v oboře u Radějova na Hodonínsku. Pro jednoho z nich přiletěl vrtulník letecké záchranné služby.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 14.16 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů – profesionální jednotka ze stanice ve Veselí nad Moravou a dobrovolná jednotka ze Strážnice. Vozidlo Škoda Favorit havarovalo na účelové komunikaci v oboře Radějov, která je součástí CHKO Bílé Karpaty. V autě, které skončilo převrácené na střeše, byli zraněni tři mladší muži, z toho dva vážně. Při příjezdu hasičů byli všichni v péči zdravotníků, kteří je po ošetření na místě převezli do nemocnice. Pro jednoho z nich přiletěl vrtulník letecké záchranné služby.

Hasiči pomáhali zdravotníkům při ošetřování zraněných a při jejich nakládání do vrtulníku a do sanitky. Na vozidle udělali protipožární opatření a 15 kilogramy sorbentu zasypali skvrnu uniklého oleje. Havarované auto pak otočili zpět na kola a uklidili vozovku. Protože nehoda s únikem cca čtyř litrů oleje se stala v chráněném území, o události hasiči uvědomili odbor životního prostředí Městského úřadu ve Veselí nad Moravou.

Ilustrační foto: František Špaček

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-, -kow-

Sdílet