Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž „Kdy zavolat 150“ přinesla hasičům v Plzeňském kraji skoro 400 obrázků

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje v roce 2017 vyhlásil již šestý ročník výtvarně-vzdělávací soutěže pro plzeňské školy s názvem „Kdy zavolat 150“.

Na akci se podílí Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně a Katedra výtvarné kultury Pedagogické fakulty ZČU v Plzni. Nad soutěží převzal záštitu primátor města Plzně.

K hasičům dorazilo bezmála 400 obrázků z 20 plzeňských škol s nejrůznějšími náměty vyjadřujícími rozmanitost hasičského povolání.

Vítězná díla těch nejlepších malířů pomohli vyhodnotit studenti a studentky ZČU, budoucí pedagogové výtvarné výchovy, a to ve dvou kategoriích – I. kategorie pro žáky 2. – 3. tříd a II. kategorie pro žáky 4. – 5. tříd.

Výstava

Vítězné obrázky a více než stovka uměleckých děl je vystavena během celého listopadu v 1. patře plzeňské radnice. Zveme všechny zájemce na prohlídku výstavy, která ukazuje pohled na hasičské povolání očima dětí.

Ti nejúspěšnější si převezmou odměnu od hasičů a pana primátora za svou snahu na slavnostním vyhodnocení, které se uskuteční 15. listopadu od 15:00 hodin v obřadní síni plzeňské radnice.

Vítězům gratulujeme a školám děkujeme za podporu a osvětu hasičského povolání.

Ceny do soutěže věnovali partneři akce:

  • Odbor krizového řízení Magistrátu města Plzně
  • Techmania Science Center o. p. s.
  • Zoologická a botanická zahrada města Plzně
  • Dinopark
  • Divadlo Alfa
  • Muzeum loutek
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet