Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Televize zachránil vodou z barelů

Rychlým zásahem uchránil náklad kamionu jeho řidič, když pomocí zásoby vody v barelech uhasil požár pneumatik svého vozu. K ohlášenému požáru nákladního automobilu převážejícího televize došlo na silnici asi dva kilometry za Nepomukem ve směru na Plzeň.

Rychlým zásahem uchránil náklad kamionu jeho řidič, když pomocí zásoby vody v barelech uhasil požár pneumatik svého vozu. K ohlášenému požáru nákladního automobilu převážejícího televize došlo na silnici asi dva kilometry za Nepomukem ve směru na Plzeň. K požáru vyjely v úterý 11. listopadu 2008 ve 20.05 hodin čtyři hasičské jednotky.

Na místě ale bylo zjištěno, že řidič si s požárem dovedl poradit sám a hasiči pouze dohasili pneumatiky a ochlazovali disky na předposlední nápravě návěsu. Pneumatiky byly obě prasklé a hořel i měch na nápravě. Dobrovolné jednotky proto byly odvolány a na místě zůstali pouze profesionálové ze stanice Nepomuk. Po ochlazení pneumatik řidič pomalu popojel s vozidlem, aby uvolnil komunikaci. Na odstavném parkovišti hasiči ještě prohlédli návěs a nadále ještě ochlazovali pneumatiky.

Pravděpodobnou příčinou požáru byla technická závada. Škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí jeden milion korun.

Povolané jednotky:

HZS Nepomuk
SDH Nepomuk (odvolána)
SDH Kasejovice (odvolána)
SDH Žinkovy (odvolána)

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje 

-skw-

Sdílet