Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U vážné dopravní nehody na dálnici D0 zasahoval vrtulník, Pražský okruh stál

V úterý 6. září po 10. hodině přijal operátor Středočeské tísňové linky 112 informaci o dopravní nehodě 3 kamionů a jednoho nákladního automobilu na dálnici D0 na 1. kilometru ve směru Modletice – Ruzyně (mezi exity Jesenice a Vestec).

Na místo vyjelo celkem 5 jednotek hasičů ze Středočeského kraje a hlavního města Prahy (stanice Říčany, Jílové a Praha – Modřany, Smíchov, Chodov). Hasiči na místě za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení prováděli velmi fyzicky náročné a komplikované vyproštění zraněného řidiče nákladního automobilu, který byl vklíněn mezi dva kamiony.

Následně pomohli s jeho transportem do vrtulníku letecké záchranné služby. Při nehodě byly zraněny celkem 4 osoby. Současně bylo na vozidlech provedeno protipožární opatření a jímány unikající provozní kapaliny pomocí speciální látky (sorbentu). Díky tomu nedošlo k ohrožení životního prostředí.

V tento okamžik (6.9., 12:00 hod.) došlo k redukci zasahujících hasičů. Příčiny nehody vyšetřuje PČR a následně proběhne odtažení havarovaných vozidel pomocí specializované odtahové služby.

V důsledku nehody se na dálnici vytvořily několikakilometrové kolony.

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet