Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžkou nehodu řidička nepřežila

K nehodě krátce po 6. hodině vyjížděly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Rosicích a v Bauerově ulici v Brně. Na 187. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu havarovala dvě vozidla Škoda Octavia Combi

Třicetiletá řidička vozidla Škoda Octavia dnes ráno zemřela při dopravní nehodě na dálnici D1. Další tři lidé byli zraněni.

K nehodě krátce po 6. hodině vyjížděly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Rosicích a v Bauerově ulici v Brně. Na 187. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu havarovala dvě vozidla Škoda Octavia Combi. Auto řízené 30letou ženou se zřejmě po nárazu do svodidel převrátilo na střechu a při pádu poškodilo další škodovku, v níž cestovali tři lidé. Třicetiletá řidička prvního auta nehodu nepřežila, ze druhé škodovky hasiči po odstřižení bočních dveří a středového sloupku vyprostili 41letého zaklíněného řidiče a další dva zraněné spolujezdce – 34letou ženu a 29letého muže. Všechny tři zdravotníci převezli do nemocnice.

Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření a po vyproštění zraněných pomáhali zdravotníkům při jejich ošetřování. Sorbentem zasypali skvrnu vyteklého oleje na ploše cca padesáti čtverečních metrů. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty z vraku převrácené škodovky vyprostili tělo řidičky. Před 9. hodinou hasiči pracovníkům specializované firmy pomohli při převracení jedné škodovky zpět na kola, odstranění havarovaných vozidel z dálnice a naložení k odtahu. Povrch dálnice také uklidili od úlomků a střepů, rozházených v délce 50 metrů.

Odstraňování následků nehody si vyžádalo uzavření dálnice ve směru na Prahu, policisté dopravu odkláněli na objízdné trasy. V 7.25 hodin se podařilo obnovit provoz v rychlém jízdním pruhu.

12.11.

Na Brněnsku dnes ráno hasiči vyjížděli také k dalším čtyřem nehodám. V 7.02 hodin byla ohlášena nehoda dvou osobních vozidel u Jinačovic. Nehoda skončila bez zranění, hasiči udělali na autech protipožární opatření a uklidili vozovku.

V 7.40 hodin byli hasiči zavoláni k nehodě jednoho vozidla, které v obci Česká narazilo do domu a z auta unikal benzín. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření a sorbentem zasypali unikající ropné látky.

V 8.36 hodin byla ohlášena nehoda jednoho vozidla na silnici z Tetčic do Ivančic, havárie se obešla bez zranění. Hasiči po protipožárním opatření sorbentem zlikvidovali skvrnu uniklého oleje a uklidili silnici.

V 9.06 hodin byli hasiči voláni k nehodě tří vozidel u Popůvek. Také při této nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo nehody a pomocí tažného zařízení a lan od sebe odtrhli dvě zaklíněná auta. Po vyšetření události policisty vozovku uklidili.

por. Mgr. Jaroslav Haid,
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-skw-

Sdílet