Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nová zbrojnice pro dobrovolné hasiče z Třebše

Dnes (12. listopadu 2008) ve 14.00 hodin byla slavnostně otevřena nová hasičská zbrojnice dobrovolných hasičů v Třebši, městské části Hradce Králové

Dnes (12. listopadu 2008) ve 14.00 hodin byla slavnostně otevřena nová hasičská zbrojnice dobrovolných hasičů v Třebši, městské části Hradce Králové. Novou zbrojnici nechala vybudovat hradecká radnice za více jak 9 milionu korun, a to hlavně kvůli nevyhovujícímu stavu původní stavby. V nové zbrojnici jsou tři stání pro výjezdovou techniku, nové a moderní šatny, sociální zázemí pro členy jednotky sboru dobrovolných hasičů a zasedací místnost, která bude sloužit i místní samosprávě.

Slavnostního otevření se zúčastnili představitelé statutárního města Hradec Králové v čele s primátorem Ing. Otakarem Divíškem, Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje, projektant a dodavatel stavby a další významní hosté. Primátor společně s velitelem jednotky Pavlem Taterem a starostou Sdružení hasičů ČMS okresu Hradec Králové Karlem Salavou uvedli symbolickým přestřižením pásky novou zbrojnici do provozu.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Třebeš je městskou jednotkou JPO III. a její členové vykonávají službu jako vedlejší pracovní poměr. Svým zařazením je jednotka schopna vyjíždět do 10 minut od nahlášení události a jejich pomoc profesionálním kolegům při zásazích je neocenitelná.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje 

-skw-

Sdílet