Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali muže po nehodě dvou kamionů a auta na dálnici u Bílova

Tři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 6. 9. 2016 odpoledne na dálnici D1 u Bílova (okres Nový Jičín) u nehody osobního vozidla autoškoly a dvou kamionů, která si vyžádala zranění dvou osob. Hasiči museli opatrně vyprostit zraněného a zaklíněného spolujezdce z osobního automobilu.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno čtvrt hodiny před druhou hodinou odpolední. Na dálnici vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje – ze stanic Bílovec a Nový Jičín, spolu s dobrovolnou jednotkou ze Studénky. Dobrovolná jednotka z Bílovce byla povolána jako záloha na stanici.

Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před požárem a na únik provozních kapalin na silnici použili nasákavý sorbent. Z osobního automobilu opatrně vyprostili muže středního věku (59 let) pátými (zadními) dveřmi pomocí hydraulických nástrojů, předali jej zdravotníkům ZZS MSK, kterým pomáhali s ošetřováním, pak jej pomohli přenést do vrtulníku Letecké záchranné služby Ostrava.

Zraněna byla také osmnáctiletá dívka. Provoz na dálnici D1 ve směru na Olomouc byl zastaven až do doletu vrtulníku LZS, pak byl sveden do jednoho pruhu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet