Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Praze likvidovali požár osobního automobilu u čerpací stanice

Svědkové požáru použili na hašení 5 příručních hasicích přístrojů, oheň dostali pod kontrolu až přivolaní hasiči. K požárům automobilů dochází v Praze poměrně často.

Statistika uvádí, že od začátku roku do konce srpna hořelo v hlavním městě 166 vozů. Nejvíce, 109 automobilů, bylo na benzínový pohon, 43 na naftu a 14 vozidel bylo hybridních. Přímá škoda se vyšplhala na 21 039 tisíc korun, hasiči uchránili hodnoty ve výši 27 347 tisíc korun.

Požár motorové části osobního automobilu Mercedes-Benz C220 CDI se snažilo uhasit několik náhodných svědků pomocí 5 příručních hasicích přístrojů. Na místo události vyjeli hasiči z Holešovic, kteří požár o rozloze cca 60×60cm dohasili vysokotlakem. Oheň poničil oplastování podběhu pravého předního kola a část podvozku. Příčina vzniku požáru je v šetření. Škoda byla stanovena na 150 tisíc korun, stejnou částku se podařilo hasičům uchránit.

Zásahy u hořících automobilů nejsou ničím vyjímečným, nicméně tentokrát vozidlo hořelo v blízkosti čerpací stanice a vedle stojících tlakových lahví. Díky včasnému zásahu se podařilo požár zlikvidovat poměrně rychle a oheň se nerozšířil na celý vůz. Pokud by se tak stalo, hrozilo i nebezpečí výbuchu tlakových lahví. Díky pohotovosti svědků a zásahu hasičů k dalším škodám nedošlo.

Sdílet