Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči se zdravotníky zachraňovali ženu po pádu do sklepa chatky

Jednotka profesionálních hasičů z Ostravy-Poruby zachraňovala v pátek 09.09.2016 od­poledne ve vzorné spolupráci s týmem Zdravotnické záchranné služby MS kraje starší ženu (ročník 1954), která nešťastnou náhodou spadla do sklepa zahradní chatky v Ostravě-Martinově, kde chyběly opravované schůdky. Zásah trval zhruba půlhodinu. Žena skončila se zlomeninou kotníku levé nohy v nemocnici.

Operační středisko hasičů bylo o pádu ženy do sklepa v zahrádkářské osadě v Ostravě-Martinově informováno pomocí jejich tísňové linky po jedenácté hodině. K chatce vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) z nedaleké porubské stanice.

Zdravotníci za asistence hasičů ženu ve velmi stísněných prostorách sklípku ošetřili. Byla zde položena na páteřní desku, kterou pomocí úvazů hasiči vyzvedli na úroveň obytného přízemí za asistence kolegů ze ZZS MSK. Žena byla při vědomí. Hasiči ji odnesli na páteřní desce zhruba 200 metrů k sanitce. I s touto páteřní deskou byla přeložena na nosítka a odvezena do nemocnice.

Manžel zraněné paní v pátek dopoledne opravoval schůdky do sklepa, proto je vymontoval a všechny na to řádně upozornil. Jeho žena si při překračování odkrytého otvoru do sklepa podvrtla nohu v „nazouvací“ obuvi (letní obuv pouze s pevnější špičkou a zcela volnou patou) a skončila po pádu do 2,5metrové hloubky s ošklivým zraněním levé nohy na podlaze sklepa. Utrpěla otevřenou zlomeninu kotníku.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet