Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda autobusu v centru Kladna skončila zraněním řidičky

V pondělí 12. září ráno několik minut po osmé hodině havaroval na třídě Čs. armády autobus, který po střetu s několika projíždějícími i zaparkovanými osobními vozy vjel na chodník a zastavil se až o bytový dům.

Nehoda se stala v úseku mezi nemocnicí a náměstím Svobody ve směru do centra. Na místo vyjela profesionální jednotka z nedaleké centrální stanice s prvovýjezdovou cisternou a rychlým zásahovým automobilem.

Po příjezdu k události pomohli hasiči lehce zraněné řidičce autobusu vystoupit z vozidla, ve kterém nebyli žádní cestující. Velkým štěstím také bylo, že v době nehody neprocházela po chodníku žádná osoba. Zraněn nebyl ani nikdo z dalších účastníků kolize. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny a následně vozovku uklidili. Po celou dobu byl průjezd místem havárie v uvedeném směru uzavřen.

Řidičku městské hromadné dopravy nakonec odvezla zdravotnická záchranná služba na kontrolní vyšetření do nemocnice, orientační dechová zkouška vyšla negativně. Příčinu nehody autobusu a pěti osobních aut vyšetřuje kladenská dopravní policie.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet