Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Starého Jičína jeden mrtvý a jeden zraněný řidič

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pátek 14. 11. 2008 brzy ráno na silnici I/48 u Starého Jičína u tragické dopravní nehody osobního automobilu Fiat Marea a kamionu Iveco. Hasiči vyprošťovali zraněného řidiče kamionu (56 let) a tělo řidiče Fiatu (27 let), také přečerpávali zhruba 300 litrů nafty z palivové nádrže Iveca do náhradního vozidla stejného majitele.

Operační středisko hasičů bylo informováno v pátek po půl čtvrté ráno Policií ČR. Na místo byla ihned vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně se třemi vozidly a dobrovolní hasiči ze Starého Jičína.

Kamion jel ve směru z Hranic na Frýdek-Místek, osobní automobil opačným směrem. Po srážce zůstal Fiat na silnici, Iveco vjelo do protisměru, kde se zabodlo do břehu vedle silnice a otočilo se do směru na Hranice a Olomouc.

Hasiči museli opatrně vyprostit zraněného řidiče kamionu a také tělo řidiče Fiatu Marea, který nehodu nepřežil, vždy pomocí hydraulického nářadí. Pak přečerpávali naftu z havarovaného kamionu do náhradního vozidla stejné firmy, které jelo hned za prvním kamionem.

Vyproštění kamionu z příkopu a jeho odtažení má na starosti majitelem kamionu pronajatá firma, hasiči jsou na místě připraveni při komplikacích pomoci. Pak ještě zřejmě uklidí silnici.

Doprava na důležité severojižní spojce musela být odkloněna kolem Starého Jičína. Ještě kolem sedmé hodiny ranní byla silnice v obou směrech uzavřena.



por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-swo-

Sdílet