Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhne patnáctipatrovou budovu v centru Plzně

Zásah při požáru výškové budovy BCB na Anglickém nábřeží 1 v Plzni si v úterý 18. listopadu 2008 vyzkouší plzeňští hasiči. Při taktickém cvičení budou mít za úkol najít dvě pohřešované osoby a evakuovat je po požárním schodišti a pomocí požárního evakuačního výtahu, zlikvidovat požár a provést průzkum v sousedních patrech.

Taktické cvičení vychází ze situace, kdy na pult centrální ochrany na Krajském operačním středisko je zaznamenán požáru 15. NP – chodba objektu BCB Anglické nábřeží 1. Před příjezdem jednotky je vyhlášena evakuace. Po příjezdu na místo jsou vyslány dvě průzkumné skupiny do místa požáru, které zjistí, že dvě osoby zůstaly v patře zasaženém požárem. Záchranu osob jednotky zajistí pomocí technických prostředků a evakuačního výtahu. Hasiči zlikvidují požár a poté provedou průzkum v sousedních patrech.

Cílem cvičení, které se uskuteční v úterý 18. listopadu 2008 mezi 8.00 a 9.00 hodinou je seznámení příslušníků HZS s objektem, ověření místních evakuačních plánů a ověření využití evakuačního výtahu pro zásah a evakuaci.

Cvičení se zúčastní jednotky ze stanic Plzeň-střed a Plzeň-Košutka.

Ilustrační foto

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


-swo-

Sdílet