Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní auto se dřevem se převrátilo

Dne 15. 11. 2008 v 11:21 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Bezměrova.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem a v rámci mezikrajské pomoci také jednotka profesionálních hasičů z Kojetína (HZS OLK).

Dne 15. 11. 2008 v 11:21 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Bezměrova.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem a v rámci mezikrajské pomoci také jednotka profesionálních hasičů z Kojetína (HZS OLK).

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v křižovatce u nájezdu na nový dálniční úsek D1 došlo k další vážné dopravní nehodě osobního auta zn. Fiat Punto a nákladního auta s návěsem a nákladem klád.

Řidič osobního auta nezvládl průjezd křižovatkou a narazil do návěsu kamionu, který převážel klády. Řidič nákladní soupravy neudržel po nárazu řízení, ve smyku došlo k převrácení návěsu a následnému vysypání klád na vozovku. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče osobního auta.

Jako první na místě zasahovali kolegové hasiči z Kojetína, kterým se podařilo za použití speciálního zařízení vyprostit zraněného muže. Po vytažení byl předán do péče zdravotnické záchranné služby, která ho odvezla do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči se dál věnovali zajištění místa dopravní nehody, protipožárnímu zabezpečení a úniku provozních kapalin, který byl zlikvidován sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla výrazně omezena průjezdnost dvou frekventovaných silnic u křižovatky.

Odstranění vysypaných klád zajistila firma vlastníků a také pracovníci správy a údržby silnic.

Zdroj: HZS Zlínského kraje

-kaw- 

Sdílet