Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Sokolské plovárně hasiči a policisté hledali tonoucí osobu, nalezena byla po 70 minutách bez známek života

Na základě ohlášení na tísňovou linku vyjeli táborští profesionální hasiči v Táboře k Sokolské plovárně. Na místě se setkali s oznamovatelem, který spatřil na vodní nádrži Jordán v Táboře plavající osobu, jež mu následně zmizela z dohledu.

Hasiči ihned zahájili záchranné práce tím, že upoutali a zajistili dva hasiče, kteří ve vodě začali prohledávat označené místo. Zároveň na vodu spustili člun a trhacím hákem a později i sonarem prohledávali označený prostor. Velitel zásahu dále požádal o vyslání potápěčů HZS Jihočeského kraje.

Během zásahu hasičů na vodě pátrala Policie ČR na březích nejen po osobě, ale případně také po možných osobních věcech. Na místo zásahu se dostavila potápěčská skupina HZS Jihočeského kraj složená z hasičů územních odborů Písek a České Budějovice a potápěči Policie ČR. Pátrání pod vodní hladinou začali písečtí potápěči.

Přibližně po 70 minutách nalezli asi deset metrů od břehu v hloubce pěti metrů tělo utonulého. Tělo hasiči transportovali na břeh a předali policistům a koronerovi. Případ nadále šetří Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet