Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly v Klínci způsobil škodu cca 1,5 milionu korun

15. listopadu 2008 v 01:15 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár stodoly v obci Klínec v okrese Praha – západ. Na místo se postupně dostavily celkem tři jednotky HZS Středočeského kra­je.

Na místo události byly vyslány jednotky HZS Středočeského kraje, stanice Řevnice s technikou CAS k24 Liaz a CAS 32 T815 a jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Jíloviště a Klínec s technikou 2 x CAS 24 Š 706 RTHP, CAS 32 T148 a DA 12 Avia.

Po příjezdu jednotek na místo události bylo průzkumem zjištěno, že stodola, která je součástí zemědělské usedlosti (konírny), je zcela zasažena požárem a plameny šlehají ze střešní konstrukce. Jednotky provedly hasební zásah pomocí 4 útočných proudů C, kterými v 01:50 hodin provedly lokalizaci požáru.

Následně byla na místo povolána těžká technika, kterou bylo prováděno vyskladňování sena a slámy, uskladněného ve stodole. Následně jednotky prováděly dohašování vyskladněného materiálu a rozebírání střešních konstrukcí. Z důvodu nebezpečí destrukce objektu bylo provedeno částečné stržení požárem poškozené stavební části.

Vyšetřovatel HZS označil jako příčinu vzniku požáru úmyslné zapálení neznámým pachatelem. Požárem vznikla majiteli škoda cca 1,5 milionu korun, hasiči včasným zásahem uchránili hodnoty za cca 200 tisíc korun.

autor mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů


-kaw-

Sdílet