Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bývalé moštárny v Kostelci u Holešova na Kroměřížsku hasily čtyři jednotky hasičů

Hasiči přijali v 18:33 hodin zprávu o požáru přístavku v Kostelci u Holešova. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Holešov a Kroměříž, a dále jednotkám dobrovolných hasičů z Holešova a Kostelce u Holešova. Uhasit plameny vyjeli hasiči se třemi automobilovými stříkačkami a jedním dopravním automobilem.

Průzkumem hasiči zjistili, že hoří střecha přístavku u rodinného domu. Nájemník přístavby byl mimo objekt a sdělil, že v budově už nikdo další není. Hasiči začali plameny hasit dvěma útočnými proudy vody C.

Nad požárem tak dostali rychle kontrolu. Voda pro hašení byla odebírána z podzemního hydrantu v obci. Po uhašení dohledávali hasiči skrytá ohniska a rozebírali konstrukci střechy. Na místě zůstává jako dohled místní jednotka dobrovolných hasičů.

Na požářiště se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Nájemce vyšetřovateli sdělil, že ho majitelka objektu nechává v přístavku, který v minulosti sloužil jako moštárna, bydlet v rámci sociální výpomoci. Dnešní večer si chtěl uvařit na plynovém vařiči vodu na kávu.

V objektu ale bylo uskladněno větší množství papíru, který začal hořet. Nájemce se snažil plameny uhasit dvěma kbelíky vody, ale vznikající požár se šířil rychleji.

Příčina požáru je nedbalostní jednání při používání otevřeného ohně.

Požárem vznikla na objektu škoda v předběžné výši 20 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet