Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušný sváteční víkend v Olomouckém kraji

V průběhu prodlouženého víkendu, pátku 14. listopadu – neděle 17. listopadu, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 57 událostem, z nichž museli zlikvidovat10 požárů, 14 dopravních nehod, 22 technických pomocí a 11 ostatních událostí.

V průběhu prodlouženého víkendu, pátku 14. listopadu – neděle 17. listopadu, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 57 událostem, z nichž museli zlikvidovat 10 požárů, 14 dopravních nehod, 22 technických pomocí a 11 ostatních událostí.

15. 11. 2008

PŘEROV
Hasiči tahali z Bečvy kontejnery

V sobotu 15. listopadu vyjížděli v 7:19 hodin profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou na ulici Smetanovu na žádost policie k řece Bečvě, v níž plavaly dva kontejnery na plasty. Protože jeden z kontejnerů byl u břehu a druhý pod mostem, nepotřebovali hasiči na jejich vyproštění člun, ale pouze v holínkách vlezli do vody a kontejnery plné plastových lahví z řeky vylovili.

Požár přístavku u rodinného domu
V sobotu 15. listopadu byl v 18:12 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár přístavku u rodinného domu v obci Beňov. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Beňova a Horních Moštěnic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří přístavek u rodinného domu o rozměrech asi 4 × 5 metrů. Požár hasiči zlikvidovali, na dohlídku zůstala na místě ještě hodinu místní jednotka dobrovolných hasičů.

OLOMOUC
Osobní auto narazilo do domu

V sobotu 15. listopadu byla v 14:24 hodin nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje dopravní nehoda osobního automobilu v obci Štěpánov na ulici Dolní. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že osobní vozidlo narazilo do rodinného domu a uvnitř se nacházela jedna zraněná osoba. Hasiči ji vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě. Z vozidla unikaly provozní kapaliny, a proto je zlikvidovali. Po zaměření nehody policií hasiči havarované auto vyprostili.

Požár chatky
V sobotu 15. listopadu byl v 20:22 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár chatky v Olomouci – Černovíře. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Černovíra, kteří zjistili, že hoří chatka o rozměrech 4 × 12 metrů. Ohnisko požáru nalezli hasiči v stropě. Uvnitř objektu se nacházela propan-butanová láhev, kterou hasiči vynesli ven a na volném prostranství ji ochladili. Požár podle majitele způsobil škodu 20 tisíc korun, příčinou byla technická závada na elektroinstalaci.

16. 11. 2008

SEVER
Vyproštění osoby z kanalizace

V neděli 16. listopadu byli v 8:45 hodin požádáni Policií ČR profesionální hasiči z Jeseníku o pomoc při vyproštění osoby z kanalizace v Jeseníku: Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že v dešťové kanalizaci se nachází osoba. Než se hasiči připravili k zásahu, osoba mezitím z kanalizace vylezla sama.

PŘEROV
Hasiči chytali papouška

V neděli 16. listopadu byli v 13:40 hodin požádáni profesionální hasiči z Přerova o pomoc při odchytu papouška v Přerově na Jasínkově ulici. Po příjezdu hasiči zjistili, že papoušek se nachází na stromě ve výšce asi 10 metrů. Pomocí automobilového žebříku asi po půlhodině papouška chytili a předali majitelce.

17. 11. 2008

PŘEROV
Vytažení klíčů z výtahové šachty

V pondělí 17. listopadu byli v 12:59 hodin požádáni profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou o pomoc při vytažení klíčů z výtahové šachty bytového domu v Lipníku nad Bečvou na ulici Zahradní. Maminka malého dítěte zavolala na operační středisko, že její dítko při jízdě výtahem vhodilo klíče od osobního automobilu do šachty. Hasiči po příjezdu na místo klíče našli, vytáhli a předali majitelce.

Přerov
Požár přístavku u rodinného domu
V sobotu 15. listopadu byl v 18:12 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár přístavku u rodinného domu v obci Beňov. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Beňova a Horních Moštěnic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří přístavek u rodinného domu o rozměrech asi 4 × 5 metrů. Požár hasiči zlikvidovali, na dohlídku zůstala na místě ještě hodinu místní jednotka dobrovolných hasičů. Požár způsobil škodu 50 tisíc korun, příčinou vzniku ohně byla nedbalost.

Info: Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-wap-

Sdílet