Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár osobního auta v Morkovicích-Slížanech

Dne 18. 11. 2008 v 17:33 hod. byli hasiči informováni o požáru u rodinného domu v Morkovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na dvoře domu došlo k rozsáhlému požáru osobního terénního auta zn. Opel Monterey.

Dne 18. 11. 2008 v 17:33 hod. byli hasiči informováni o požáru u rodinného domu v Morkovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na dvoře domu došlo k rozsáhlému požáru osobního terénního auta zn. Opel Monterey.

Hasiči byli na místě už za dvě minuty od výjezdu a bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení. Už při příjezdu byl vidět mohutný požár, který zachvátil prakticky celé vozidlo. Hasiči požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů do okolí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Majitel uvedl, že terénní vozidlo bylo odstaveno delší dobu, a to i bez zdroje energie. Technická závada na vozidle byla vyloučena a další ohledání ukázalo na možnost úmyslného založení požáru. K případu byla přizvána policie a případ je nadále ve společném šetření. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 70.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet