Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý řidič s autem spadl do řeky

Dramatické chvíle dnes ráno prožíval mladý řidič škodovky při dopravní nehodě na Znojemsku. S autem spadl do řeky, v níž se málem utopil.

Dramatické chvíle dnes ráno prožíval mladý řidič škodovky při dopravní nehodě na Znojemsku. S autem spadl do řeky, v níž se málem utopil.

Ilustrační foto

Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Tulešice a Čermákovice. Mladík za volantem Škody Favorit se po přejezdu mostu ocitl mimo vozovku, kde přerazil menší strom, auto se převrátilo na střechu a ze čtyřmetrového břehu spadlo do řeky Rokytné. Ze škodovky, která se téměř celá potopila ve vodě, nad hladinou vyčnívala jen zadní kola. Řidič přitom zůstal uvnitř. Mladík, který z nehody vyvázl s šokem, ale bez dalšího zranění, hasičům později řekl, že v zaplavené kabině auta mu z vody vyčnívala jen hlava, takže mohl dýchat. Když se zorientoval, vylezl rozbitým zadním oknem a dostal se na břeh. V šoku pak z místa nehody odjel.

Hasiče k autu v řece v 7.14 hodin zavolal jeho známý. Protože z hlášení nebylo zřejmé, zdali v autě pod vodou nezůstal další pasažér, na místo se třemi zásahovými vozidly vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Moravském Krumlově a Znojmě. V potopeném autě však hasiči nikoho nenašli. Mladý řidič, kterého mezitím našli a přivezli policisté, potvrdil, že byl v autě sám.

K vylovení škodovky z řeky hasiči zavolali automobilový jeřáb. Břeh řeky Rokytné nejdříve museli uvolnit od křovin. Havarovanou škodovku pak v řece upevnili textilními vazáky, vytáhli zpět na vozovku a pomohli naložit k odtahu. Protože při vyprošťování auta se na hladině Rokytné objevily mastné skvrny, hasiči na místo povolali pracovníka odboru životního prostředí Městského úřadu v Moravském Krumlově. Ten po prohlídce řeky konstatoval, že jde o nepatrný únik oleje a není třeba dělat žádné opatření. Hasiči proto ukončili zásah.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje 

-miw-

Sdílet