Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dálnici D2 zablokoval hořící kamion

Uzavření dálnice D2 ve směru z Brna na Břeclav způsobil dnes v noci požár kamionu na 5. kilometru. Oheň zničil kabinu vozidla a část nákladního prostoru.

Uzavření dálnice D2 ve směru z Brna na Břeclav způsobil dnes (19. 11. 2008) v noci požár kamionu na 5. kilometru. Oheň zničil kabinu vozidla a část nákladního prostoru.

Kamion Renault Magnum s vlekem začal hořet zřejmě po kolizi s dalším nákladním vozidlem. Řidič kamionu nebyl zraněn, likvidace požáru a šetření události policisty však dálnici ve směru na Břeclav zhruba na dvě hodiny zablokovaly. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 2.28 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici v Brně.

Oheň zničil kabinu a motor vozidla, jeho šíření do nákladního prostoru se hasičům podařilo hned za kabinou zastavit, náklad svitkových plechů poškozen nebyl. Způsobenou škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 460 tisíc korun.

Protože použitá voda na vozovce namrzala a za kamionem také zůstala asi sto metrů dlouhá skvrna uniklého oleje, hasiči k ošetření a úklidu vozovky povolali pracovníky správy a údržby dálnice.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet