Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru kotle se zranil muž

Osmačtyřicetiletý muž se dnes odpoledne zranil při požáru u kotle ústředního topení v Boskovicích na Blanensku.

Osmačtyřicetiletý muž se dnes odpoledne zranil při požáru u kotle ústředního topení v Boskovicích na Blanensku.

Ilustrační foto

Muž se zranil při obsluze kotle na tuhá paliva v provozní budově sběrny kovového šrotu v Mánesově ulici v Boskovicích. Zřejmě při přikládání do kotle se vzňaly textilie a další věci v blízkosti topeniště. Pracovník firmy oheň třemi ručnímu hasícími přístroji uhasil. Utrpěl však popáleniny a zdravotníci ho převezli na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Brno.

Hasičům byl požár ohlášen ve 12.19 hodin. Protože pracovníci firmy událost ohlásili jako výbuch kotelny, operační středisko HZS na místo vyslalo tři jednotky hasičů – profesionální jednotky ze stanic v Boskovicích a Blansku a dobrovolnou jednotku ze Svitávky. Průzkum místa po příjezdu však výbuch nepotvrdil a požár byl již uhašen. Hasiči zraněnému pracovníkovi firmy poskytli první pomoc a předali ho přivolaným zdravotníkům. Z prostoru u kotle vynesli ohořelé doutnající textílile a místnost odvětrali.

Při požáru u menšího kotle s výkonem do 50 kilowattů bylo mírně poškozeno zařízení místnosti. Škodu na ožehnuté elektroinstalaci a rozvodu vody vyšetřovatel předběžně vyčíslil na pět tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Podle dosud zjištěných poznatků zatím vyšetřovatel nevyloučil nedbalost pracovníka firmy při obsluze kotle.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet