Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dopravní nehodě unikla nafta

Včera – 19. 11. 2008 – v 18:52 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda kamionu a osobního automobilu na silnici I/38 vedoucí z Habrů směrem na Frýdnavu. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Světlá nad Sázavou společně s jednotkou dobrovolných hasičů z Golčova Jeníkova.Přidá­no foto

Včera – 19. 11. 2008 – v 18:52 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda kamionu a osobního automobilu na silnici I/38 vedoucí z Habrů směrem na Frýdnavu. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Světlá nad Sázavou společně s jednotkou dobrovolných hasičů z Golčova Jeníkova.

Při příjezdu jednotek na místo události bylo zjištěno, že při nehodě nebyl nikdo zraněn. Došlo však k protržení nádrže na pohonné hmoty u kamionu. Veškerá nafta z kamionu unikla na komunikaci, částečně unikla také do půdy. Na vozovce uniklá nafta vytvořila skvrnu o délce cca 50 m. O situaci byl informován zástupce Odboru životního prostředí města Havlíčkův Brod, který se v průběhu zásahu dostavil na místo události. Komunikace byla uzavřena. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a na likvidaci uniklé nafty použili speciální sorbenty. Pro zamezení dalšího úniku mimo vozovku hasiči použili tzv. sorbční hady. Na žádost velitele zásahu byl na místo události vyslán kontejner na likvidaci ropných produktů ze stanice Havlíčkův Brod.

Ve 20:45 hod byl provoz na komunikaci částečně obnoven. Doprava byla v místě kyvadlově řízena Policií ČR. Správou a údržbou silnic byl zajištěn posyp a úklid komunikace.

Na místo události byla povolána specializovaná firma na vyproštění havarovaného kamionu a řešení případné asanace dle požadavku Odboru životního prostředí města Havlíčův Brod.

Ve 22:43 hod jednotky místo zásahu opustily.

Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Přidáno foto

foto: SDH Golčův Jeníkov

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-swo-

Sdílet