Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Náchodsku shořela stodola

Dnes (20. listopadu 2008) časně ráno došlo v obci Hony u Pěkova na Náchodsku k požáru stodoly. Hasiči byli o události informováni v 02:27 hodin. Operační středisko HZS na místo vyslalo dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a Broumova, dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Bukovice a Police nad Metují.

Požár zasáhl samostatně stojící stodolu o rozměrech 11 krát 7 krát 7 metrů. Štítové stěny byly z kamene a cihel, zbytek tvořily trámy a prkna. Uvnitř stodoly byly uskladněny zbytky staré slámy a nepoužívaný nábytek. V době příjezdu první jednotky na místo byl požár již ve třetí ze čtyř fází rozvoje. Zasažena byla celá stodola a postupně se zřítily krovy i střecha. Hasiči již nedokázali zasaženou stodolu zachránit, a proto ji nechali pod dohledem vyhořet.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat v 02:52 hodin. Jedna jednotka dobrovolných hasičů zůstala na místě až do ranních hodin a hlídala požářiště. Požár se podařilo zlikvidovat v 08:14 hodin. Vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR po ohledání místa požáru stanovili dvě verze vzniku: mohlo se jednat o nedbalost nebo úmyslné jednání neznámé osoby. Vzhledem k tomu, že do objektu nebyla zavedena elektrika, byla vyloučena technická závada. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Náchod

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet