Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Senior nestačil včas utéct z hořící místnosti a domku

Dne 20. 11. 2008 v 09:26 hod. byli hasiči informováni o podezřelém úmrtí s možným požárem v Bystřici pod Lopeníkem. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem a povolána byla také místní jednotka sboru dobrovolných hasičů z Bystřice pod Lopeníkem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v rodinném domě, který nepřežil jeho uživatel.

malé a skryté domácí požáry přináší nejvíc tragédií a zranění - ilustrační foto

Hasiči byli informováni, že sousedka otevřela dveře a našla v domku ohořelé tělo. Na místo přivolaný lékař konstatoval smrt a policejní hlídka potvrdila podezření na požár. Po příjezdu hasičů bylo místo požáru překontrolováno, stejně jako i celý dům. Požár byl zcela už uhašen a nehrozilo další nebezpečí.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru dál podrobně a odborně ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že tělo bylo nalezeno za vstupními dveřmi. Samotný požár vznikl v obývací místnosti a v prostoru postele, ve které muž přespával.

Osmašedesátiletý muž se stal pravděpodobně obětí své vlastní nedbalosti. Vyšetřovatel se domnívá, že v posteli kouřil nebo manipuloval s otevřeným ohněm. Ve včerejších večerních hodinách došlo k požáru, před kterým se chtěl senior zachránit. Nestačil včas opustit rodinný domek a zůstal uvnitř v zakouřené verandě s kuchyňkou.

Po spotřebování vzdušného kyslíku v místnostech uzavřeného domu se požár sám uhasil a dál se nerozšířil. V době příjezdu hasičů a záchranářů bylo již požářiště vychladlé. Případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie.

V letošním roce jde o čtvrtou oběť požárů ve Zlínském kraji. V loňském roce podlehlo následkům požáru celkem sedm osob.


Ilustrační foto

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet