Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Merklíně na jižním Plzeňsku jezdí od poloviny září v nové Tatře Terra

V sobotu 17. září 2016 obec Merklín v okrese Plzeň-jih přivítala do svého vozového parku novou Tatru 815 Terru pro výjezdovou jednotku hasičů. Dodala ji společnost THT Polička, s.r.o.

Slavnostního předání se zúčastnila senátorka Mgr. Dagmar Terelmešová, ředitel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje plukovník Ing. František Pavlas, vedoucí oddělení Integrovaného záchranného systému a služeb plukovník Ing. Zdeněk Housar, členové SDH ze Stoda a z Přeštic, hasiči, zastupitelé a občané obce Merklín.

Tatra byla pořízena za přispění dotace ve výši 2 500 000 Kč z Programu pro obnovu požární techniky Ministerstva vnitra Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky a Plzeňským krajem – odborem bezpečnosti a krizového řízení ve výši 500 000 Kč. Zbývající část doplatila obec Merklín – a to 2 774 000 Kč.

Klíče od nové Tatrovky byly předány starostkou obce Merklín Ing. Janou Novákovou do rukou starosty SDH Stanislava Žižky a velitele JSDHO Jaroslava Žáka.

Nová CAS byla pokřtěna šampaňským a i přes nepříznivé deštivé počasí se po slavnostním aktu všichni příjemně bavili při hudbě p. Ježka.

Foto: SDH Merklín
Sdílet