Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítr odnesl střechu VPO v Českých Budějovicích

Silný vítr zaměstnal hasiče v Českých Budějovicích, kde nápor větru nevydržela střecha jednoho z objektů v ulici Karolíny Světlé. Části střechy, pod kterou je čínská restaurace, prodejna barev a požární výzbrojna, odnesl vítr o několik desítek metrů dál.

Velké plechové kusy střechy se postupně zachytávaly o stromy a zastavily se až o jeden z domů. Cestou zničily tři osobní vozy, čtvrtý poškrábaly a poškodily také fasádu domu. Krajské operační středisko HZS vyslalo na odklízení následků větru téměř kompletní výjezd ze stanice České Budějovice, tzn. osádky tří cisteren, automobilovou plošinu a rychlý zásahový automobil. Celkem na místě zasahovalo 18 hasičů, kteří pomocí plošiny sundali zbylé, uvolněné kusy ze střechy a na zemi odtáhli ulétlé kusy tak, aby tyto dále nemohly způsobil další škody a nebyly nijak nebezpečné.

Událost byla ohlášena řediteli Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, řídícímu důstojníkovi a také primátoru města České Budějovice. Naštěstí nikdo neutrpěl žádné zranění. Výše škody byla velmi předběžně stanovena na Kč 500.000, ale je možné, že konečná hodnota bude ještě vyšší.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje 

-skw-

Sdílet