Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sobota na Vysočině opět ve znamení sněhu

V sobotu 22. 11. hasiči na Vysočině celkově zasahovali u 32 událostí. Největší část tvořili dopravní nehody, u kterých hasiči zasahovali v 20 případech a u těchto dopravních nehod bylo 9 osob zraněno. Nejvíce dopravních nehod bylo na Ždársku a Jihlavsku – vždy 7 událostí. Na dálnici D1 hasiči zasahovali ve 4 případech.

V sobotu 22. 11. hasiči na Vysočině celkově zasahovali u 32 událostí. Největší část tvořili dopravní nehody, u kterých hasiči zasahovali v 20 případech a u těchto dopravních nehod bylo 9 osob zraněno. Nejvíce dopravních nehod bylo na Ždársku a Jihlavsku – vždy 7 událostí. Na dálnici D1 hasiči zasahovali ve 4 případech.

dopravní nehoda Nová Ves u Chotěboře

07:14 hodin – Pelhřimovsko, Vlásenice. Hasiči z Pelhřimova vyjeli k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu Škoda Octavia, které skončilo na střeše mimo silnici opřené o plot rodinného domu. Při dopravní nehodě byly zraněny dvě osoby. Hasiči předali zraněné osoby do péče zdravotnické záchranné služby, zajistili automobil proti úniku provozních kapalin a provedli protipožární opatření a vyprostili ho zpět na silnici, kde ho naložili na odtahovou službu. Nehoda je v šetření Policie ČR.

08:45 hodin – Havlíčkobrodsko, Nová Ves směr Vilémov. K dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Fabia, které skončilo na střeše vyjeli hasiči ze stanice Chotěboř. Při dopravní nehodě byla zraněna jedna osoba. Hasiči provedli protipožární opatření a pomohli s vyproštěním havarovaného automobilu.

Zásahy na dálnici D1

07:12 hodin – D1 125. km směr Praha. Dopravní nehoda jednoho osobního automobilu, které skončilo na střeše. Nehoda se obešla bez zranění. Protipožární opatření, obrácení vozdila zpět na kola, odtažení do odstavného pruhu. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Velké Meziříčí a Velká Bíteš.

10:50 hodin – D1 108. km směr Brno. K dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Octavia, které zezadu narazilo do nákladního automobilu a nárazem se ze směru na Brno dostalo do rychlého pruhu dálnice ve směru na Prahu, kde začalo hořet. Při příjezdu hasičů ze stanice Jihlava na místo události byl osobní automobil již celý v plamenech. Hasiči požár likvidovali pomocí vysokotlaku. V důsledku silného zakouření a zhoršen viditelnosti byl na několik minut směr na Brno zcela uzavřen. Dopravní nehoda se obešla bez zranění. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 100.000 Kč.

12:07 hodin – D1 156. km směr Praha. K dopravní nehodě 15 osobních automobilů a 4 kamiónů vyjeli hasiči z Velkého Meziříčí a Velké Bíteše. Při dopravní nehodě byly zraněny dvě osoby, které byly předány do péče zdravotnické záchranné služby. Po celou dobu záchranných a likvidačních prací byla zajištěna omezená průjezdnost ve směru na Prahu. Hasiči u havarovaných vozidel provedli protipožární opatření a havarovaná vozidla odstavili do odstavného pruhu.

12:36 hodin – D1 160. km směr Brno. Při dopravní nehodě kamionu došlo k proražení nádrže vozidla a k úniku cca 300 l nafty, kterou hasiči z Velké Bíteše zachytávali do sběrných nádob a znečištěnou dálnici uklízeli pomocí sorbentů od vyteklé nafty. O celé události byl informován odbor životního prostředí Městského úřadu.

Info: Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wap-

Sdílet