Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda u Slušovic

Dne 22. 11. 2008 ve 20:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Slušovic. Na místě zůstalo pět zraněných osob, z toho dvě malé děti.

Dne 22. 11. 2008 ve 20:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Slušovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Slušovice a Trnava došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. VW Golf a Ford Mondeo.

Po vzájemném střetu obou vozů zůstalo jedno auto na silnici a druhé skončilo v poli. Ve vozech cestovalo celkem šest osob, z nichž pět bylo zraněno, a to včetně dvou malých dětí ve věku jeden a šest let. Obě malé děti byly před příjezdem záchranářů uloženy do tepla dalších projíždějících vozidel.

DN Slušovice

Jízda k místu zásahu byla pro hasiče komplikovaná námrazou na silnici a strojník musel jet velmi opatrně. Hasiči byli na místě za třináct minut od výjezdu. V jednom z vozidel byla zaklíněná spolujezdkyně, kterou hasiči museli nejdříve stabilizovat. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby bylo zahájeno samotné vyprošťování. Hasiči postupně speciální technikou odstřihli dveře a uvolnili sevření kolem nohou.

Všichni zranění byli postupně ošetřováni a odváženi dvěma vozy zdravotníků do nemocnice ve Zlíně. Případ na místě šetřila policie i za přítomnosti státního zástupce.

Námraza na silnici komplikovala dopravu i na jiných místech Zlínského kraje. Hasiči vyjížděli na pomoc např. u Ostrožské Nové Vsi, kde se střetl kamion z osobním autem nebo na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně, kde havarovalo osobní auto do zábradlí chodníkového schodiště. Hasiči pomáhali u havarovaného kamionu nedaleko Bumbálky, ale také u osobního auta v potoce v Nedakonicích.

Info: mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet