Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čytři zraněné osoby po páteční nehodě u Slaného

21. listopadu 2008 v 18:19 hodin byla na tísňovou linku Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi obcemi Slaný a Želevčice. Na místo události byla vyslána zásahová jednotka HZS Středočeského kraje, stanice Slaný s technikou CAS 24 T815 TERRNO.

Po příjezdu jednotky na místo události v 18:24 hodin bylo zjištěno, že na kluzké vozovce došlo ke střetu celkem třech osobních automobilů, přičemž dva automobily se srazily čelně a řidič třetího automobilu vůz nedobrzdil a narazil do boku již zdemolovaných vozidel. V každém z čelně sražených vozidel byly přepravovány dvě osoby – řidič a spolujezdec. Ve třetím vozidle byl přepravován jen řidič.

Na místo události se dále dostavily dvě posádky zdravotnické záchranné služby a Policie ČR. V jednom ze zdemolovaných vozidel zůstaly uvězněny dvě osoby. Po stabilizaci osob posádkou ZZS provedla jednotka hasičů vyproštění dvou osob pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a předání do péče lékaře ZZS.

Zranění utrpěly i dvě osoby z druhého vozidla, které byly převezeny druhým vozem ZZS do nemocnice ve Slaném. Řidič třetího vozu vyvázl bez zranění. Situaci na místě zásahu zkomplikoval řidič nákladního vozu, který ve snaze otočit vůz na dvouproudové vozovce sjel do příkopu a zůstal zapadlý napříč oběma pruhy. K vyproštění nákladního vozu byl přivolán vyprošťovací automobil AV 30 Mercedes ze stanice Kladno.

Jednotky HZS událost likvidovaly v 20:55 hodin. Silnice mezi obcemi Slaný a Želevčice byla na několik hodin zcela neprůjezdná.

Info: mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů
HZS Středočeského kraje

-wap-

Sdílet