Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva seniory ochránily aktivované airbagy

Dne 24. 11. 2008 v 08:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě ve Zlíně, Přílukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem.

Dne 24. 11. 2008 v 08:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě ve Zlíně, Přílukách.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, ze Zlína na Vizovice, došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Opel Vectra caravan a Opel Astra.

Řidič kombíku vyjel pravděpodobně v mikrospánku z kolony vozidel mířících do Zlína, kde se v protisměru střetl s druhým autem. Po nárazu skončilo jedno vozidlo napříč frekventované silnice a druhé bylo ohozeno do příkopu.

Řidič prvního vozu nebyl při nehodě zraněn a po celou dobu byl na místě nehody. Ve druhém autě cestoval starší manželský pár, který zůstal ve voze zaklíněn. Oba senioři si stěžovali na bolesti a od vážnějších zranění je ochránily aktivované airbagy.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby začali hasiči vyprošťovat oba zraněné z vraku auta. Za použití speciálních nástrojů byly otevřeny dveře a senioři byli postupně vytaženi na transportní lůžka. Po prvotním ošetření byli oba převezeni dvěma vozy zdravotníků do nemocnice k dalšímu vyšetření a případné hospitalizaci.

Hasiči zajistili oba vraky vozů proti případnému požáru a unikající provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Po nejnutnějším zadokumentování nehody policií byla prioritně uvolněna doprava na frekventované silnici. V obou směrech se tvořily dlouhé kolony stojících vozů, které musely čekat asi třicet minut. Nejdříve byl otevřen provoz po jedné polovině silnice a za dalších dvacet minut se doprava rozjela v obou směrech.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet