Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Uplynulý víkend v Olomouckém kraji

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 21. listopadu – neděle 23. listopadu, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 40 událostem.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 21. listopadu – neděle 23. listopadu, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 40 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

7 požárů
14 dopravních nehod
12 technických pomocí
7 ostatních událostí

21. 11. 2008
OLOMOUC

Požár zahradního domku
V pátek 21. listopadu byl v 23:47 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár zahradního domku v Olomouci – Nových Sadech na ulici U Rybářských stavů. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a hasiči ČD, kteří po příjezdu zjistili, že hoří zahradní domek. V době příjezdu hasičů byl již zcela zachvácen plameny, proto se hasiči soustředili zejména na ochlazování okolních budov. Podle majitele požár způsobil škodu 30 tisíc korun, příčina vzniku ohně je v šetření, nejpravděpodobněji se jednalo o úmysl nebo nedbalost.

22. 11. 2008
PROSTĚJOV

Požár osobního auta v garáži
V sobotu 22. listopadu byl v 11:47 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár osobního vozidla v garáži u bytového domu v obci Niva. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Nivy. Jednalo se o požár osobního vozidla Fiat Tipo, které stálo v garáži s dalšími pěti stáními, který před příjezdem profesionálních hasičů uhasila dobrovolná jednotka. Uživatel nabíjel autobaterii nabíječkou napojenou na prodlužovaní kabel z přilehlého bytového domu. Při nabíjení baterie ležel prodlužovaní kabel na zemi přes cestu. Při průjezdu pluhu na odhrnování sněhu došlo k zachycení kabelu, což způsobilo zkrat na nabíjení autobaterie a došlo k vypnutí jistících prvků v bytovém domě přes které byla prodlužovací šňůra napojena. Auto v garáži bylo bez kol, připraveno na přezutí, nešlo proto vytlačit ven z garáže. Profesionální hasiči provedli odvětrání prostor a zkontrolovali požářiště. Podle majitele požár způsobil škodu 50 tisíc korun.

23. 11. 2008
PŘEROV

Požár zahradního domku
Také v Bělotíně hořel o víkendu zahradní domek. Požár byl nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v neděli v 5:26 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z Bělotína, Stříteže nad Ludinou a Jindřichova, kteří po příjezdu zjistili, že domek je již zcela zachvácen plameny. Podle majitele požár způsobil škodu 100 tisíc korun, příčina vzniku požáru se šetří.

OLOMOUC

Požár stropu v rodinném domě v rekonstrukci
V neděli 23. listopadu byl v 7:27 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár domu v rekonstrukci v obci Lipina. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šternberku a dobrovolní hasiči z Jívové a Moravského Berouna. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří okolo krbu. Požár zničil stropní konstrukce v prostoru obývacího pokoje, trámy, krbovou vložku a obezdění. Hasiči rozebrali komínovou vložku a strop a požár uhasili. Podle majitele oheň způsobil škodu 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru byla stanovena jako zazděný trám v komíně.

SEVER

Dopravní nehoda osobního vlaku a auta
V neděli 23. listopadu byla v 12:08 hodin nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje nehoda osobního vlaku a osobního automobilu na železničním přejezdu v obci Ramzová. Na místo vyrazili hasiči ČD, kteří po příjezdu zjistili, že osobní vozidlo Lada Niva s přívěsným vozíkem havarovalo na železničním přejezdu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Na místo přijela Drážní inspekce. Nehoda na 2 hodiny 50 minut přerušila provoz na trati č. 292.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

Sdílet