Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závod v lezení na umělé stěně na obtížnost

V neděli 23.listopadu 2008 se v Praze uskutečnil již 6. ročník závodu v lezení na umělé stěně.Soutěž, kterou tentokrát pořádal HZS hl.m. Prahy ve spolupráci s ministerstvem vnitra – generálním ředitelstvím HZS ČR a Českou asociací hasičských důstojníků, se uskutečnila na umělé lezecké stěně v Ruzyni, kde bya připravena dvojice semifinálových cest pro styl FLASH obtížnosti 6–7 UIAA a jedna finálová pro styl ON SIGHT obtížnosti 8 UIAA.

Celkem dorazilo 16 borců z celé České republiky a výkony byly více než dobré. Již v prvním kole se ukázalo, kdo jak leze a na prvních třech místech se umístili i budoucí vítězové. Druhá cesta byla o něco těžší a ta finálová, do které nastupovalo 10 nejlepších lezců ze semifinále, prověřila fyzickou kondici i psychiku závodníků.

Jako nejlepší lezec, za bouřlivého povzbuzování diváků i ostatních lezců, se ukázal Jaroslav Juřík z HZS Jihomoravského kraje, druhé místo obsadil Martin Gospoš z Moravskoslezského kraje a na třetím místě se umístil Pavel Vojtík z HZS hl.m. Prahy.

Info a foto: David Horák, HZS hl.m. Prahy

-wap-

Sdílet