Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závěrečné kolo okresní ligy hasičů v Mladějově na Moravě navštívil premiér Bohuslav Sobotka

Závěrečné kolo okresní ligy hasičů v Mladějově na Moravě navštívil v rámci své cesty po Pardubickém kraji premiér Bohuslav Sobotka v doprovodu hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického. Ten využil tuto příležitost a udělil dvěma hasičům a jednomu sdružení nejvyšší vyznamenání kraje v podobě Medaile hejtmana Pardubického kraje.

Je nutné ocenit významné reprezentanty našeho kraje, mezi které zcela jistě patří Sbor dobrovolných hasičů Zbožnov. Jedná se o čerstvé mistry republiky v požárním sportu a několikanásobné mistry republiky v mládežnických kategoriích. Reprezentují nás však i na mezinárodní úrovni, a to velmi dobře.

sdělil hejtman Martin Netolický k prvnímu vyznamenání

Dalším oceněným je Martin Lidmila, který je několikanásobným mistrem republiky a absolutním mistrem ČR za rok 2016 v běhu na 100 metrů s překážkami. Poslední hejtmanskou medaili obdržel za svojí dlouholetou práci pro dobrovolné hasiče pan Emil Dušek, který více jak 12 let působil jako starosta okresního sdružení dobrovolných hasičů v Ústí nad Orlicí.

Od roku 1959 působí v různých pozicích a mezi dobrovolnými hasiči se jedná o velmi uznávaného odborníka, který se podílel na výchově mladých hasičů a tvorbě celostátní hry Plamen, ale také rozvoji mezinárodní spolupráce, za což byl také oceněn francouzským či německým hasičský vyznamenáním.

sdělil hejtman Netolický

Poděkoval také Lukáši Bubeníčkovi, který je mistrem republiky v kategorii mladšího dorostu v běhu na 100 metrů a dvojboji.

Bc. Dominik Barták
tiskový mluvčí Pardubického kraje
Sdílet