Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči vyprošťovali nedaleko zábřežské stanice Toyotu z příkopu a stěny budovy

Profesionální hasiči (HZS MSK) z Ostravy-Zábřehu zasahovali v pondělí 3. 10. 2016 dopoledne nedaleko své stanice ve Výškovické ulici, kde osobní automobil Toyota RAV4 skončil v příkopu na staveništi a čelní částí ve stěně prodejny. Nehoda se obešla bez zranění, hasiči museli na vytažení havarovaného automobilu použít vyprošťovací speciál Bizon.

Operační středisko hasičů bylo nehodě s nutností vyproštění havarované Toyoty informováno v pondělí před devátou hodinou ranní.

Do Výškovické ulice vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Ostrava-Zábřeh, naviják jejich cisterny se ale ukázal v členitém terénu staveniště jako nevyhovující. Proto ze stejné stanice dodatečně přijel (často využívaný) vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon.

Na vyproštění Toyoty, která bránila stavebníkům v intenzivním budování nového chodníku, byla použita hydraulická ruka Bizona. Za necelých dvacet minut stálo havarované auto na okraji silnice a už jen čekalo na odtažení. Během hasičského zásahu nebyl zaznamenán žádný únik provozních kapalin.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet