Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár lokomotivy v železniční stanici Kaplice

23. 11. 2008 ve 3:36, byl na operační středisko HZS SŽDC České Budějovice nahlášen požár elektrické lokomotivy v železniční stanici Kaplice. Na místo vyjela jednotka HZS SŽDC České Budějovice, s CAS 24 Liaz , CAS 32 T 815 a s VEA Škoda Fabia.

23. 11. 2008 ve 3:36, byl na operační středisko HZS SŽDC České Budějovice nahlášen požár elektrické lokomotivy v železniční stanici Kaplice. Na místo vyjela jednotka HZS SŽDC České Budějovice, s CAS 24 Liaz , CAS 32 T 815 a s VEA Škoda Fabia. Dále byla na místo vyslána jednotka HZS ČR PS Kaplice, s vozem CAS 24 Liaz.

Jednalo se o požár strojovny elektrické lokomotivy nákladního vlaku, který se strojvedoucí pokoušel neúspěšně hasit pomocí ručních hasících přístrojů CO2. Jednotka HZS SŽDC zajistila vypnutí trakčního vedení a provedla jeho vyzkratování (uvedení do bezpečného stavu uzemněním). Poté společně s jednotkou HZS ČR PS Kaplice požár likvidovala. Následkem požáru došlo k úniku většího množství transformátorového oleje z lokomotivy a jeho průsaku do kanalizace.

Jednotka HZS SŽDC zajistila kanalizaci a přilehlou vodoteč instalací norných stěn a ošetření místa sorbentem. Po dohodě ČIŽP a pověřenými ekology bylo nařízeno odtěžení kontaminované zeminy.

Info: HZS SŽDC CBE

-kow-

Sdílet