Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velký požár pohostinství byl založen úmyslně

Dne 25. 11. 2008 v 04:40 hod. byli hasiči informováni o požáru hospody v obci Květná. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů z obcí Strání a Březová. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru místního pohostinství.

Jako první na místě začala zasahovat jednotka dobrovolných hasičů ze Strání, která nasadila vysokotlaké vodní vedení. Po příjezdu profesionálů bylo v dýchacích přístrojích proniknuto do přízemní budovy a začal důkladný průzkum místa požáru. Velitel zásahu upřesnil, že nehoří hospoda vedle kulturního domu, ale vedle místních skláren.

Požár zachvátil především přízemní část domu a hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů na střechu i do některých dalších míst objektu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Požár byl lokalizován asi po půlhodině intenzivního hašení, zhruba hodinu trvala celková likvidace požáru.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel nalezl stopy ukazující na úmyslné jednání neznámého pachatele, který objekt zapálil. Byl vyžádán výjezd policie a na případu se dále pracuje.

Požár zničil především interiér pohostinství, jeho vybavení, ale také některé vnější části budovy. Majitel si předběžně vyčíslil škodu přesahující 1 milion korun. Vyšetřovatel hasičů také upřesnil, že v letošním roce se jedná už o druhý požár v daném objektu.

Přidáno foto

Zdroj: HZS Zlínského kraje

-kaw- 

Sdílet