Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hradci Králové se střetl vlak s osobním autem, při nehodě byl usmrcen řidič a další spolucestující z hořícího automobilu

Dne 03.10. 2016 se v 16:29 hodin v Hradci Králové, v místní části Kukleny, střetl osobní vlak jedoucí z Chlumce nad Cidlinou do Hradce Králové s osobním automobilem.

Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací. Při nehodě byl usmrcen řidič a další spolucestující z automobilu. Škoda byla na místě nehody vyčíslena na 1 520 000 Kč. Provoz na trati je stále přerušen. Krátce po nárazu začalo navíc auto hořet.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální požární stanice v Hradci Králové, ze stanice Hradec Králové – Pražská a drážní hasiči z Nymburku. Po příjezdu na místo hasiči neprodleně zahájili hašení hořícího automobilu pomocí vysokotlakého vodního proudu.

Po uhašení bylo zjištěno, že se uvnitř silně poškozeného vraku vozidla nacházejí dvě usmrcené osoby. Hasiči museli likvidovat současně i požár lokomotivy, na kterou se oheň rozšířil. Nezbytné bylo vypnutí elektrického trakčního vedení tak, aby se předešlo úrazu zasahujících hasičů elektrickým proudem. Strojvedoucí z lokomotivy i cestující z vlakové soupravy vyvázli bez zranění.

Příčinu nehody šetří policie, provoz na trati bude přerušen až do večerních hodin.

Foto a text: Dražní inspekce a HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet