Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 25. listopadu 2008

Hasiči z Hořic byli ve 14:38 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního a dodávkového vozidla. K nehodě došlo na silnici mezi Miletínem a Maňovicemi. Srážka se obešla bez zranění. Hasiči odpojili autobaterie a zabezpečili vozidla proti případnému požáru. Po příjezdu odtahové služby pomohli s naložením havarovaných vozidel. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hradečtí hasiči byli v 08:25 hodin přivoláni do ulice Jungmannova v Hradci Králové, kde v kabině výtahu zůstala kvůli výpadku el. energie uvězněna méně pohyblivá osoba. Hasiči ženu z kabiny v prvním patře vyprostili a ve speciální plachtě ji odnesli do bytu v desátém patře.

Ve 14:14 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár bytu v jednom z vyšších pater obytného domu v Gebauerově ulici v Hradci Králové. Hasiči museli násilím otevřít dveře bytu, kde bylo podezření na požár. Po otevření dveří bylo zjištěno, že došlo ke spálení potravin na plotně. V bytě se v době požáru nikdo nenacházel. Hasiči požár uhasili a odvětrali zakouřené prostory bytu a chodby. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

V 16:26 hodin hasiči na žádost Policie ČR otevírali dveře bytu v Okružní ulici v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští hasiči s vyprošťovacím automobilem včera zasahovali u 3 událostí. V prvním případě vyprošťovali sypač Správy a údržby silnic, který sjel z vozovky v Rokytnici v Orlických horách.

Odpoledne hasiči vyjeli do Deštné v Orlických horách, kde zapadl popelářský vůz. Hasiči s vyprošťovacím automobilem a traktorem vytáhli vozidlo zpět na vozovku.

V 18:21 hodin byli hasiči přivoláni do Říček v Orlických horách k vyproštění zapadlého autobusu. Autobus se podařilo z příkopu vyprostit ještě před příjezdem hasičů. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

Územní odbor Náchod

Broumovští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem nemohoucí osoby do sanity v domě s pečovatelskou službou v ulici K Sídlišti v Polici nad Metují – Velké Ledhuji.

Hasiči z Jaroměře otevírali dveře učebny v areálu základní školy v Jasenné.

Územní odbor Trutnov

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Jičín

Jičínští hasiči otevírali dveře bytu v ulici Kosmonautů v Jičíně.

Ilustrační foto

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet