Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyprošťování nákladního vozidla po nehodě na okraji Vizovic zabralo celý den

V 08:44 hodin vyslal krajský operační důstojník jednotku profesionálních hasičů centrální stanice Zlín a jednotku dobrovolných hasičů Vizovice na místo hlášené dopravní nehody kamionu. K té došlo na ulici Razov v okrajové části Vizovic.

Tahač s návěsem sjel z komunikace do příkopu kde se převrátil na pravý bok. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Hned po příjezdu na místo události hasiči prověřili zda nedošlo k úniku provozních kapalin a pomocí vzpěr a popruhů zajistili soupravu proti samovolnému pohybu.

Vzhledem ke skutečnosti, že si vyproštění vozidla zabezpečil sám řidič soupravy v součinnosti s pojišťovnou a asistenční službou, ukončili profesionální hasiči v 09:29 hodin svůj zásah a vrátili se na stanici do Zlína. Na místě zůstali pouze hasiči dobrovolné jednotky z Vizovic. Ti zabezpečili místo nehody, řídili provoz na komunikaci a po příjezdu odtahových vozidel asistovali při vyprošťování.

První pokus o vyproštění, který se uskutečnil v poledních hodinách, byl neúspěšný a souprava se ještě více zabořila do příkopu. Na místo proto byla povolána další vyprošťovací technika asistenční služby. Po patnácté hodině byl zahájen další pokus o vyproštění soupravy. Ten byl už úspěšný. Těžká technika vyprostila návěs a následně i tahač. Po ukončení vyprošťování vizovičtí hasiči ještě opláchli celou bahnem znečištěnou komunikaci a ukončili svůj téměř celodenní zásah.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet