Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poslední hasičská služba po více než sedmatřiceti letech

Dne 25. 11. 2008 se hasiči z požární stanice Vsetín rozloučili se svým dlouholetým kolegou Josefem Grycmanem, který tento den nastoupil na svoji poslední směnu. S panem Grycmanem se osobně přijela rozloučit i ředitelka HZS Zlínského kraje Jarmila Čičmancová a ředitel Územního odboru Vsetín Zdeněk Hub.

Šedesátiletý Josef Grycman ukončil svou bohatou kariéru ve zlínském hasičském sboru po sedmatřiceti letech a šesti měsících služby. Touto délkou se zařadil mezi nejdéle sloužícího „mokrého" hasiče u HZS Zlínského kraje.

K Požárnímu útvaru při ONV Vsetín nastoupil 1. 6. 1970 jako řadový hasič. Postupně pracoval jako starší požárník, velitel družstva a od roku 2001 zastával funkci hasič – technik chemické služby. Rovněž vyškolil radu hasičů v obsluze přenosných motorových a rozbrušovacích pil, protože dlouhá léta byl instruktorem obsluhy přenosných pil.

Požární stanice Vsetín a celý HZS Zlínského kraje v jeho osobě ztrácí výborného kamaráda a společníka, který jim pomáhal s jejich rozvojem, zajišťoval jejich školení, výcvik a odborné zdokonalování.

Požární stanice Vsetín a HZS Zlínského kraje mu děkuje za jeho práci.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet