Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jihočeši opět kralovali na Mistrovství HZS ČR ve stolním tenisu v Ostravě

Jihočeští profesionální hasiči opět dosáhli vynikajícího výsledku. Po čtyřech letech obhájili na Mistrovství HZS ČR ve stolním tenisu první místo v tříčlenných družstvech.

Turnaje, který se ve dnech 29. – 30. září 2016 ve sportovní hale TJ Ostrava, se zúčastnilo celkem 9 družstev z celé České republiky a jedno družstvo slovenské reprezentace. Jihočeský tým ve složení Luboš Broulim (ÚO Písek), Josef Jungvirt a František Hrach (oba ÚO Strakonice) obsadil celkově vynikající 1. místo.

Jihočeské družstvo očekávaně postoupilo ze základní skupiny A, kde bylo pět družstev. Suverénně porazilo týmy Ostrava 2, Přerov, Jižani Ostrava a Dobráci v poměru 4:0 na zápasy. V druhé fázi soutěže družstev se vítězové skupin utkali o celkové prvenství.

Jihočeské družstvo narazilo na vítěze skupiny B, silnou reprezentaci Slovenska, s hlavními tahouny družstva (Drbiak – 1. slovenská liga, Zacher – 2. slovenská liga). I takto nabitý slovenský tým naše družstvo dokázalo porazit v poměru 4:2 na zápasy.

Za vítěze udolal Luboš Broulim dva členy slovenské reprezentace v poměru 3:2 na sety a Josef Jungvirt porazil slovenského kolegu v poměru 3:1 na sety. Společně (L. Broulim + J. Jungvirt) ve čtyřhře celkem s přehledem přehráli slovenské kolegy (Drbiak + Zacher) v poměru 3:0 na sety. Naše družstvo se po vítězném finále opět radovalo z titulu „Mistr HZS ČR ve stolním tenisu“.


Druhý den pokračovalo mistrovství soutěží jednotlivců, celkem se turnaje zúčastnilo 24 hráčů. Luboš Broulim, Josef Jungvirt a slovenští soupěři Drbiak, Zacher byli nasazeni a nehráli základní skupiny. Těch bylo celkem šest.

František Hrach byl nasazen do skupiny A, kterou vyhrál a postoupil do závěrečného pavouka, který se již hrál systémem na jednu porážku. V 1. kole pavouka Luboš Broulim porazil Doskočila (z Ostravy) 3:0 na sety, Josef Jungvirt Vilíma (Jižani z Ostravy) 3:0 na sety a František Hrach Dankoviče (z Brna) taktéž 3:0 na sety.

Všichni Jihočeši postoupili mezi 8 nejlepších. Následně pro Františka Hracha a Luobše Broulima soutěž skončila. František Hrach prohrál s Drbiakem 3:0 na sety a Luboš Broulim nečekaně a po smolném konci prohrál v poměru 3:2 na sety s Jarošem. Josef Jungvirt porazil slovenského kolegu Šifru v poměru 3:2 a postoupil v pavouku mezi 4 nejlepší.

Bohužel finále J. Jungvirtovi uniklo jen o vlásek. V zápase s Jarošem podlehl nezaslouženě v poměru 3:2 i přesto, že vedl 2:0 na sety a ve třetím měl 2 mečboly.

Opravdu velká smůla a málo sportovního štěstíčka. Josef Jungvirt nakonec v boji o třetí příčku porazil s přehledem Hájka 3:0 na sety. Soutěž jednotlivců vyhrál Drbiak (Slovensko), 2. místo Jaroš (Příbram), 3. místo Josef Jungvirt (Strakonice).

Celkové výsledky družstev:

  1. místo: HZS Jihočeského kraje, ÚO Strakonice – Písek
  2. místo: Reprezentace Slovenska
  3. místo: Dobráci (ÚO Ostrava – Příbram)

Celkové výsledky jednotlivců:

  • 1. místo: Drbiak (Slovensko)
  • 2. místo: Jaroš (ÚO Příbram)
  • 3. místo: Jungvirt (ÚO Strakonice)
  • 5–8. místo: Broulim (ÚO Písek)
  • 5–8. místo: Hrach (ÚO Strakonice)
mjr. Ing. František Hrach
HZS Jihočeského kraje
Sdílet