Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Popadané a vyvrácené stromy ohrožovaly provoz na komunikaci u obce Zádveřice – Raková

V 11:50 hodindne 05.10.2016 byli profesionální hasiči požádáni o pomoc při odstranění stromů, které po pádu blokovali komunikaci v zalesněném úseku mezi Zádveřicemi a Horní Lhotou. Místo zásahu bylo asi 400 metrů za Zádveřicemi. Několik vzájemně propletených stromů spadlo na zábradlí u krajnice komunikace a zasahovalo až do jízdních pruhů. Hasiči větve a kmeny postupně rozřezali a uklidili z komunikace. Po dobu jejich zásahu byl provoz na komunikaci policisty zcela uzavřen.

Jak byli hasiči policisty informováni, poblíž místa prvního zásahu se nacházel další vyvrácený strom. Hasiči se přesunuli na uvedené místo a strom pořezali. Tímto jejich výjezd ale ještě neskončil. Policejní hlídka zjistila další vyvrácený strom, který ohrožoval provoz na komunikaci. I s tímto stromem si hasiči rychle poradili. Po třinácté hodině se pak vrátili zpět na svou stanici.

Tento trojnásobný zásah dnes nebyl pro zlínské hasiči jediným. Už po půl jedenácté dopoledne zasahovali v areálu bývalého podniku SVIT v centru Zlína. Větve jednoho ze vzrostlých jehličnanů poblíž budovy krajského úřadu hrozily pádem na chodník. Pomocí automobilního žebříku se hasiči dostali až k jednotlivým nalomeným větvím, které odstranili.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet