Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda na Frýdecko-Místecku zaměstnala hasiče i zdravotníky, jedna žena zemřela

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly ve středu 5. října 2016 večer u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před půl jedenáctou byl operačnímu středisku ZZS nahlášen střet osobních vozidel poblíž Paskova. Na místo události vyjely tři pozemní posádky ze stanovišť v Ostravě a Frýdku-Místku.

U události zasahovali hasiči ze stanic Frýdek-Místek a Ostrava-Jih.

HZS MSK

Čtyřicetiletá žena zůstala zaklíněná v jednom z vozidel, v době příjezdu ZZS nejevila žádné známky života. Posádky zahájily resuscitační péči, která však nebyla úspěšná. Postižená na místě podlehla svým mnohočetným poraněním.

Další zraněnou byla dvaačtyřicetiletá žena. Zasahující lékař u ní zjistil vícečetná vážná poranění. Záchranáři ji uložili do vakuové matrace, zahájili podávání léků a po ošetření zajistili transport do ostravské Fakultní nemocnice.

Muž ve věku jednatřicet let by zraněn středně těžce, a to v oblasti horní končetiny a hlavy. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl předán na urgentním příjmu Městské nemocnice v Ostravě.

Do stejného zdravotnického zařízení by přepraven i o čtyři roky starší muž se známkami stresové reakce a bez vnějších poranění.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet