Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprostili dívku, kterou porazila tramvaj

Jedenáctiletou dívku srazila cestou do školy tramvaj. Děvče zůstalo uvězněno pod soupravou až do doby, kdy hasiči tramvaj nadzvedli s pomocí vzduchových polštářů. Teprve poté mohli přivolaní záchranáři dítě vytáhnout a převézt do motolské nemocnice.

Neštěstí se stalo před devátou hodinou ranní v zastávce Podolská vodárna, kde dívka údajně vběhla řidiči tramvaje přímo pod kola. Ta ji srazila podle dosavadního šetření asi patnáct metrů od přechodu pro chodce.

Školačce zůstala jedna noha zaklíněná pod kolem vozu. Měla zlomenou stehenní kost, což znamenalo i krevní ztrátu a rozvíjející se šok, ohrožující život. Tramvaj jí způsobila i devastující zranění holeně. Dítě na místě ošetřila lékařka. Poté sanitka malou chodkyni převezla do nemocnice v Motole, kde ji lékaři operovali.

Policisté zatím předběžně vyslechli řidiče tramvaje a provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Policie také hledá svědky, kteří neštěstí viděli, neboť mohou výrazně pomoci při vyšetřování. Volat mohou na linku 158 nebo na oddělení dopravních nehod na 974825703.
Sdílet