Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Řepišti spadl vůz s hlušinou do zahrady

Bez zranění vyvázl ve čtvrtek 27. 11. 2008 před polednem řidič nákladního automobilu Tatra s přívěsem z vážně vypadající nehody v obci Řepiště (okres Frýdek-Místek), když patrně kvůli nezpevněné krajnici spadl z kopečka do zahrady s nákladem hlušiny z nedaleké haldy.

Bez zranění vyvázl ve čtvrtek 27. 11. 2008 před polednem řidič nákladního automobilu Tatra s přívěsem z vážně vypadající nehody v obci Řepiště (okres Frýdek-Místek), když patrně kvůli nezpevněné krajnici spadl z kopečka do zahrady s nákladem hlušiny z nedaleké haldy. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů dvě jednotky HZS MSK z Frýdku-Místku a Ostravy a dobrovolní hasiči z Paskova.

Z palivové nádrže Tatry uniklo do půdy zhruba 40 litrů nafty, když se hasičům podařilo zamezit dalšímu úniku. Vyzvednutí vozidla, ležícího na střeše v zahradě, které silniční dopravě nebránilo, si zajistí jeho majitel za asistence hasičů. Následovat bude opravení sloupu pracovníky rozvodných závodů, který nesl přípojku k rodinnému domku. Pak se bude řešit i odebrání kontaminované zeminy. Na místo byli také povoláni pracovníci Správy silnic Moravskoslezské­ho kraje.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-miw-

Sdílet