Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky profesionálních hasičů vyprošťovaly nákladní automobil na okraji obce Bruzovice, do příkopu sjel i s přívěsem

Tři jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pondělí 10. 10. 2016 dopoledne na okraji obce Bruzovice (okres Frýdek-Místek), kde skončil v příkopu nákladní automobil DAF i s menším stavebním strojem – nakladačem Bobcat, který vezl na přívěsu. Nehoda se obešla bez zranění, hasiči vytáhli oba stroje i přívěs pomocí vyprošťovacího speciálu Bizona a jeřábu Demag/Terex.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pondělí před osmou hodinou ráno. Nákladní automobil DAF se stavebním materiálem sjel po nezpevněné krajnici na rekonstruované silnici mezi Bruzovicemi a Žermanicemi do příkopu, včetně přívěsu, na němž vezl nakladač Bobcat. Celá souprava skončila na pravém boku.

Na okraj Bruzovic vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Nošovice, Frýdek-Místek a Ostravy-Zábřehu, odkud přijel vyprošťovací speciál Mercedes Bizon, silný jeřáb Demag/Terex a pojízdná dílna.

Z prasklé palivové nádrže DAFu uniklo menší množství nafty, na kterou hasiči použili nasákavý sorbent. Také preventivně položili do nedalekého potoka tři sorpční hady. Z příkopu postupně vyprostili pomocí Bizona a jeřábu nakladač Bobcat, přívěs a nakonec osmitunový nákladní automobil, z něhož předtím lopatami vyházeli celý náklad štěrku. Před pondělním polednem byli hasiči hotovi.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet