Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jak dopadla soutěž ?

VII. ročník soutěže ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel HZS Pardubického a Královéhradec­kého kraje

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje územní odbor Chrudim uspořádal dne 2. září 2003 od 9 hodin na Resselově náměstí v Chrudimi soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Soutěžící přijeli povzbudit i hejtman Pardubického kraje Ing. Roman Línek se svým zástupcem Ing. Michalem Rabasem.
Soutěže ve vyprošťování se účastnilo vždy jedno družstvo z každého územního odboru HZS Pardubického a Královéhradeckého kraje – celkem 9 družstev.

Soutěžní tým se skládal ze 4 zasahujících hasičů. Úkolem týmu bylo rychlé a efektivní vyproštění zraněných osob z havarovaného vozidla za použití požární techniky a věcných prostředků požární ochrany a nářadí používaného v jednotkách požární ochrany a za použití taktických a odborných postupů dle současného poznání a předpisů. Součástí vyproštění zraněných osob bylo také poskytnutí první předlékařské pomoci odpovídající jejich zranění, transport těchto zraněných osob na místo simulující vozidlo zdravotnické záchranné služby (ZZS) a jejich předání pracovníkům ZZS.
Základní limit pro splnění úkolů týmu byl 12 minut. Hodnocení zásahu a vyproštění zraněných osob z havarovaného vozidla se provádělo ve třech oblastech, a to v oblasti taktiky, v oblasti techniky provedení zásahu a v oblasti první předlékařské pomoci.

Vítězové obou krajů postupují na celorepublikovou soutěž ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, která se letos koná 8.-9. října v Praze Strašnicích.

Celkové pořadí družstev:
1. místo – HZS Pardubického kraje územní odbor Chrudim
2. místo – HZS Královéhradeckého kraje územní odbor Jičín
3. místo – HZS Pardubického kraje územní odbor Pardubice
4. místo – HZS Královéhradeckého kraje územní odbor Rychnov nad Kněžnou
5. místo – HZS Královéhradeckého kraje územního odboru Hradec Králové
Sdílet