Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma ANZA zrepasovala dvě Tatry 815 CAS 32 pro podnikové hasiče společnosti Čepro

Kompletní repasí prošly u firmy Anza, s. r. o. dvě Tatry 815 CAS 32 podnikových hasičů společnosti Čepro, a. s. Předání vozidel proběhlo 14. října 2016.

Podvozky Tatrovek prošly generální opravou, nástavby byly vyrobeny zcela nové. Vozy pohání původní motor TATRA T3–930.37 o výkonu 235 kW.

Nástavba je – stejně jako u původního typu – modulová. Přední a zadní část je vyrobena z hliníkových profilů a olepena plechem. Schrány pro příslušenství – po dvou na každé straně vozu – jsou kryty hliníkovými roletkami s podélným madlem. V předních jsou uchyceny nerezové držáky dýchacích přístrojů.

Nádrž o objemu 9 000 litrů je ocelová s antikorozním nástřikem, nádrž na pěnidlo je z nerezavějící oceli a má objem 800 litrů.

Obě auta byla vybavena novým výstražným světelným a zvukovým zařízením dle platné legislativy. Osvětlení úložných prostor, horní pochozí plošiny, žebříku a okolí vozidel je provedeno v LED technologii.

Auta byla nově vybavena monitorem Apollo HI – RISER a tryskou RANGER, což umožňuje zásah jak ze střechy vozidla tak i pomocí přenosného stojanu. Výhodou trysky RANGER je plynule měnitelný tok vody od mlhy až po plný proud a přiměšování pěnidla přímo na trysce s možností volby 1 % nebo 3 % . Přiměšování pěny do čerpadla je standardem.

Obě vozidla byla kompletně nově nalakována a polepena dle platných předpisů a vyhlášky.

Jedna Tatra bude sloužit v areálu Čepra v Hněvicích, druhá v areálu Čepra v Bělčicích. Vedení společnosti Anza děkuje jak týmu svých zaměstnanců za to, že svoji práci dělá odborně, s láskou a nadšením, tak i zástupcům společnosti Čepro a.s. za komunikaci, vstřícný a profesionální přístup.

Sdílet